Kontakta oss

  • +46 31-508570

Laird Technologies Gothenburg

Laird Technologies Gothenburg är en återkommande kund till oss på Resultat Projektledning. Vi fick möjligheten att hjälpa dem vid deras förra flytt 2008 och under 2017/2018 fick vi alltså chansen igen.

I den lokalen som Laird ville lämna fanns ytor för produktion, lager och kontor. När produktionen flyttades ifrån Göteborg under 2017 blev lokalen på drygt 3 000 m2för stor. Den nya lokalen skulle bestå av yta för kontor och yta för test, lager och tillverkning av prototyper motsvarande ca hälften av den föregåendes lokalens yta.

När vi kom in i bilden denna gång så hade Laird redan hittat en ny lokal och skrivit på ett nytt hyresavtal. De ville ha våran hjälp med att projektleda flytten, ta hand om alla delprojekt och ha kontakten med hyresvärden och bygget. Laird behövde fokusera på sin verksamhet och kände att de ville lämna över projektet med flytten till någon som kunde det bättre. Hela projektet var ganska tidspressat. Deras nya lokal skulle i stort sätt helrenoveras på bara några få månader. Dessutom hittade bygget asbest i kontorsdelens två våningar och pga detta fick renoveringen stannas upp för sanering, vilket vi inte hade räknat med.

Eftersom detta projektet bestod av mer än bara de vanliga delprojekten som vi utför mest, så hjälpte vi även till med att handla upp pallställage till lagret, tryckluft, ventilation mm under de 6 månader som projektet fortlöpte.

Resultatet blev väldigt lyckat!

  • Projektperiod: oktober 2017 – april 2018
  • Flytt: Q1 2018

www.lairdtech.com

Vi ställde tre stycken frågor till Laird om projektet:

 

Vilka fördelar såg ni med att använda er av en extern projektledare?
”Expertis och kontakter inom branschen som vi inte har själva och resurser som vi inte har tillgängligt själva.”

Varför valde ni Resultat för ert projekt?
”Resultat hjälpte oss vid vår förra flytt vilket var ett lyckat projekt!”

Hur upplevde du att projektet genomfördes?
”Resultat tog sig an projektet med stort engagemang och tog ett helhetsgrepp som vi uppskattade, samt såg till att vi tänkte på alla detaljer. På det hela taget är vi väldigt nöjda med våra nya lokaler!”

Jakob Larsson, Sourcing Manager & Henrik Olsson, Engineering Manager