Kontakta oss

  • +46 31-508570

BDO

Lokalanpassning samt planering och samordning
BDO satt i lokaler som upplevdes feldisponerade för deras verksamhet samt att antalet konferensrum var underdimensionerat. BDO hade redan hittat en ny lokal när Resultat kom in i bilden, och gick då från ca 2 300 kvm i deras gamla lokaler till ca 1 800 kvm i sina nya lokaler. För att kunna nyttja de nya lokalerna på ett mycket effektivare och samverkande sätt bestämdes det att BDO skulle arbeta i öppnare landskap samt skapa mer mötesrumsmöjligheter.

Resultatet blev två olika lösningar, där den ena del av kontoret var planerat enligt ett aktivitetsbaserat koncept, och den andra delen innehöll individuella platser. Allt anpassat efter BDO:s olika verksamhetskrav. Visionen var att skapa en arbetsmiljö där inspiration, trivsel och möten stod i centrum.

  • Projektperiod: 2015-2016
  • Flytt: Q4 2016

www.bdo.se/sv-se/kontor/bdo-goteborg

Nominerat till Sveriges snyggaste kontor 2017

Vilka fördelar såg ni med att använda er av en extern projektledare?
”Fördelarna vara många. För oss var flytten även en stor intern förändringsresa då vi suttit 18 år på samma ställe och dessutom skulle gå från en situation där merparten haft egna rum till en öppen flexlösning. Detta innebar att det interna projektteamet hade tillräckligt med stora kulturella frågor att ta hand om ändå varpå det var skönt att kunna låta extern projektledare hantera övriga stora frågor. Dessutom vet vi som också är konsulter att man får högre effektivitet och bättre kvalitet när man låter någon med rätt kunskap och erfarenhet ta hand om rätt frågor.”

Varför valde ni Resultat för ert projekt?
”Vi fick rätt känsla och förtroende för Resultat från första mötet. Det kändes viktigt att hitta en samarbetspartner som inte sålde in ett färdigt koncept på oss utan som verkligen ville förstå vår situation och skräddarsy projektplan efter det. Vi har själva branschens nöjdaste kunder år efter år och vet hur viktigt god service är, det kände vi verkligen att vi som kund fick hos Resultat.”

Hur upplevde du att projektet genomfördes?
”Både vi i projektteamet och våra medarbetare har varit väldigt nöjda med denna resa. Vi kände oss trygga med att det fanns en plan men kände även en flexibilitet när vi under resans gång ville ändra vissa saker. Proffsigt projektlett från start till slut och vi är stolta över att nu kunna driva vår revisions- och rådgivningsverksamhet från ett av Sveriges snyggaste kontor. ”

Maria Jonasson, Regionchef/Partner BDO Sverige AB och intern projektchef