Kontakta oss

  • +46 31-508570

Alten

Vill åstadkomma en ordentlig nytändning och få en lokal där medarbetarna känner sig hemma

Alten önskade att genomföra en förändring och gå mot ett verksamhetsbaserat arbetssätt eftersom dom som bolag ville komma närmare varandra. Det man ville åstadkomma var en ordentlig nytändning och få en lokal där medarbetarna kunde känna sig hemma och där kontoret skulle bli det naturliga valet som arbetsställe.

När Resultat kom in i bilden så hade hyresavtal tecknats på en ny lokal, ett principbeslut hade tagit på inplacering och zonindelning. Alten ville ha hjälp av en förändringsledare för att förankra den nya lösningen och det nya arbetssättet hos medarbetarna. Dom ville även ha hjälp med alla underlag och besked till bygget, projektleda uppbyggnaden av den nya lokalen, sköta upphandlingar, inventering och utförande. Även själva flytten och avvecklingen av den gamla lokalen ville Alten ha hjälp med. Allt detta kunde Resultat givetvis hjälpa till med.

Den nya lokalen skulle förberedas för cirka 300 medarbetare (men ca 1000 personer har någon form av anknytning till lokalen), innehålla ett verksamhetsbaserat kontor med utrymme för både flexibla och fasta arbetsplatser och även ett mindre labb.

Fastigheten som Alten flyttade in i är K-märkt och det betyder att man inte kunde göra vad man ville. Ett tätt samarbete mellan inredningsarkitekt, inredningsleverantör, fastighetsägare, bygget och projektledare var därför nödvändigt. Många beslut avseende utformning har diskuterats och lösts på plats för att lyckas bevara husets fina detaljer, förutsättningar och behålla den industriella känslan med tex tegelväggar, slipade betonggolv, valv och lastportskajer. Detta var en stark önskan från fastighetsägaren. Den K-märkta fastigheten är från 1920-talet och var ett produktions- och lagerhus för bland andra Vin & Sprit som då var ett svenskt statligt bolag med monopol på import och partihandel med vin, sprit och utländskt öl.

Alla ytor är stringent färgsatta vilket innebär att textilmatta, gardiner, väggkulörer, lister och möbler går ton i ton. Glaspartier, dörrar, belysning och installationer är mattsvarta med rå industrikaraktär. Inredningen samspelar med husets industriella karaktär. Kaxiga konceptkulörer i gult, blått, sandbeige och rosa drar blickarna till kontorets mötesrum — en flirt med ALTENS logga och grafiska profil. Alla möbler har valts med omsorg och merparten är från nordiska leverantörer av hög kvalitet som ska hålla väl över tid. Ungefär 40% av den nya kontorsinredningen är återbrukad och består främst av arbetsplatser, arbetsstolar, förvaring, textila bordsskärmar, teknikutrustning samt växter.

Projektet gick jättebra och Alten var mycket nöjda med slutresultatet! Dom var så nöjda att dom nu vill ha Resultats hjälp med deras kontor i Linköping. Där återanvänds det koncept med färger och inredning som togs fram i Göteborg och på så sätt sparades det både tid och pengar.

  • Projektperiod: april 2020 – april 2021
  • Flytt: Q2 2021
  • Flytt av kontor och ett mindre labb
  • Ca 300 anställda, men ca 1000 personer är på ett eller annat sätt knutna till kontoret i Göteborg
  • Nominerad till Sveriges snyggaste kontor 2022

www.alten.se